Aloitin Usagi Marun piirtämisen syksyllä 2016. Se taisi saada lähtölaukauksen Poyopoyo Kansatsu Nikki -animesta. Halusin yrittää itsekin piirtää ympyräkissan. Seuraavaksi kokeilin luonnollisesti piirtää toteemieläintäni jänistä ympyrämuotoon. Siitä hahmo sai alkunsa. Tyttäreni kanssa ideoin ajatuksen, että tämä minä- jänis eläisi omaelämäkerrallisessa, päiväkirjamuotoisessa strippisarjakuvassa. Näin syntyi Usagi Maru.

Piirtelin omaksi ja läheisteni iloksi tätä palleroa vuoden 2017 loppuun. Sen jälkeen Usagi on jatkanut elämäänsä satunnaisessa kuvituksessa, esim. kirjeiden ja bujon sivujen laidassa. Ujona (?) ihmisenä (ja ennen kaikkea tietokoneita ymmärtämättömänä sekä saamattomana) en ole sarjakuvaani missään julkaissut. Satuin kuitenkin painamaan Usagin kuvan niin tyynyliinaani kuin paitaani. Jälkimmäinen on kiinnittänyt huomiota ja myös herättänyt kysymyksiä. Jänikseen halutaan tutustua.

Päätin tietokonetaitoisen tyttäreni avustuksella raottaa salaperäisyyden verhoa ja päästää esille alter egoni. Täten paljastan myös välähdyksiä perhe-elämästäni.

Kiinnostuksen heräämisestä innostuneena saatan alkaa Usagi- strippien piirtämisen uudelleen. Julkaisemme ensin vanhoja, mutta perässä saattaa hyvinkin tulla uudempia.

Tervetuloa pyöreän jäniksen seuraan!